- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kako je došlo do nesreće: U autobusu bili kanisteri sa gorivom, sve je eksplodiralo

© AFP 2023 / DIMITAR KYOSEMARLIEVNesreća u Bugarskoj
Nesreća u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Stručnjak za motore sa unutrašnjim sagorevanjem Vasko Pirgov, koji je među prvima stigao na mesto nesreće u Bugarskoj gde je izgoreo makedonski autobus, objasnio je kako je došlo do nesreće.
Autobus je izgubio kontrolu nakon što je pukla prednja desna guma, došlo je do izlivanja goriva, i pošto je grejanje autobusa radilo, izbio je požar. Vatra je buknula u prednjem delu autobusa, pošto je zadnji deo vozila očuvan, rekao je Pirgov.
On kaže da je vozač očigledno imao kanistere pune goriva, verovatno dizela, pored prednjih sedišta, što je izazvalo eksploziju i autobus se zapalio.
Drugi stručnjak rekao je bugarskim medijima da je vozač prešao 350 km od turske granice do mesta nesreće za samo četiri sata, praveći jednu pauzu noću, što sugeriše da je putovao velikom brzinom.
Najmanje 46 ljudi poginulo je kada se zapalio autobus severnomakedonskih tablica na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj.
Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze van životne opasnosti. Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, dok je premijer Zoran Zaev rekao da među poginulima ima i državljana Srbije.
Među poginulima je i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci. Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.
Nesreća u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
REGION
Prve informacije o preživelima teške nesreće u Bugarskoj
Autobus pun putnika izgoreo u Bugarkoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
REGION
Ambasador Srbije u Bugarskoj: Nema potvrde da među stradalima ima državljana Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala