- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bojanić: Nisam učestvovao u konstrukciji pa neću ni u rekonstrukciji Vlade

© Sputnik / Boban NovovićMladen Bojanić
Mladen Bojanić - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić poručio je, povodom medijskih navoda o mogućim izmenama u Vladi, da nije učestvovao ni u njenoj konstrukciji pa neće ni u rekonstrukciji.
Bojanić je na konferenciji za novinare predstavio Izveštaj o poslovanju privrednih društava u nadležnosti njegovog ministarstva, ali i odgovarao na aktuelna pitanja, između ostalog o tome da bi premijer Zdravko Krivokapić mogao da zameni tri ministra čijim radom nije sasvim zadovoljan..
„Što se tiče rekonstrukcije Vlade, ja nisam učestvovao ni u konstrukciji pa ne učestvujem ni u rekonstrukciji...nije tačna informacija, ja je nemam, ja nisam jedan od tri ministra...ako je tačna red bi bio da se prvo meni kaže, ali mislim da je to netačna informacija. Da li će biti rekonstrukcije ne zavisi od mene..Živio sam i radio i prije Vlade, nisam se srodio sa foteljom”, kazao je Bojanić
Bojanić je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da se radi idejni projekat za dionicu auto puta Mateševo-Andrijevica koji bi trebalo da bude završen do maja.
“Uporedo se radi fizibiliti studija za kompletan auto-put. Jedan nacrt smo već dobili, dali smo sugestije i prigovore, tako da očekujem da će se to paralelno raditi”, precizirao je Bojanić.
Što se tiče dionice od Andrijevica do Boljara, on je kazao da se radi idejno rješenje, a Monteput je nosilac tog posla.
“Računamo optimistički, ali mogu da se saglasim sa premijerom da već krajem godine možemo da krenemo sa realizacijom druge dionice auto-puta. Računamo na sredstva iz evropskih fondova, a neke su najave da možemo očekivati nekih 40 odsto granta za to ”, objašnjava ministar.
Bojanić se osvrnuo I na temu rezervi nafte u Crnoj Gori.
Što se tiče istraživanja nafte u dijelu Jadrana koji pripada Crnoj Gori, rekao je Bojanić, poslednja informacija je da je cementacija završena, da su utvrde bušotinu bolje i da je izvjesno da nafte ima ali će se vidjeti u kojim količinama.
Bojanić je takođe sa svojim timom iz ministasrtva predstavio rad kompanija koje su pod njihovom jurisdikcijom.
“ U MKI je ukupno 21 privredno društvo u većinskom vlasništvu države. Od 20 privrednih društva, deset je poslovalo sa neto gubitkom i deset sa neto dobiti. Ukupno ostvarena neto dobit iznosi 27 miliona eura, dok gubitak iznosi 11,7 miliona eura. U totalu sve kompanije su ostvarile dobit”, saopšteno je na presu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala