- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Još jedna mitologema: Zaharova o tvrdnjama Zapada da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Objave zapadnih medija da Rusija navodno koristi migrantsku krizu na belorusko-poljskoj granici za pripremu „invazije“ na Ukrajinu predstavljaju novu mitologemu u nizu izmišljenih priča, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„To je još jedna mitologema iz kategorije onih mitologema za koje smo čuli ─ ruskih tenkova koje smo navodno prevozili u humanitarnim konvojima. Priče o nekim tunelima koji su se gradili između Rusije i jugoistočne Ukrajine i kroz koje su leteli avioni. Ovo je jedna u nizu“, prokomentarisala je Zaharova tvrdnje da je migrantska kriza navodno odgovara Rusiji za prikrivanje priprema za „invaziju“ na Ukrajinu.
„Stoga se prema tome tako treba i odnositi. Ako postoje činjenice – pokažite ih, predstavite i popričaćemo. Ako ne, onda je vreme da se poradi na greškama na onim nepostojećim pričama koje već sedam godina lutaju po stranicama zapadne štampe u vezi sa Ukrajinom“, dodala je ona.
Zaharova je naglasila da se samo o ukrajinskim temama u zapadnim medijima nakupilo „tone“ informacija za opovrgavanje.
Američka obaveštajna služba smatra da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu početkom 2022. godine. Napad bi, navodno, mogao da ide iz tri pravca, između ostalog, i sa teritorije Belorusije. Zbog toga je Moskva pozvala desetine hiljada rezvervista, tvrdi agencija Blumberg.
Kako je istakao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ovakve izjave i objave navode na pomisao da nisu isključene provokacije i da se takva histerija podstiče veštački. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov takođe je prokomentarisao da kijevski režim pokušava da se predstavi kao žrtva ruske agresije.
Ruski tenk T-90 - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
RUSIJA
Ukrajinski general: Ruska „vojna invazija“ na Ukrajinu — početkom sledeće godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala