Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Videću se Dodikom, ali u Soči ne idemo zajedno

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u Soči neće ići sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.
Vučić je to rekao demantujući spekulacije federalnih medija u BiH da Dodik putuje sa njim u Soči na sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Na pitanje Tanjuga da li može to da potvrdi, Vučić je rekao da će se danas ili sutra, svakako uoči puta u Soči, sastati sa Dodikom.
Nije isključio mogućnost da će Dodik u nekom trenutku ići u Rusiju i dodao:
"Zajedno u svakom slučaju nećemo ići".

Vučić: Nereagovanje međunarodne zajednice povodom izjave Kurtija beskrajno licemerje

Povodom izjave Aljbina Kurtija o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, Vučić je ocenio da je nereagovanje međunarodne zajednice beskrajno licemerje.
On je na pitanje o novim provokacijama Kurtija i izostanku reakcije EU, te o izjavama izaslanice Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, rekao da nije reagovao i da je pustio da prođe jedna dan.
"Onda je premijerka Ana Brnabić reagovala i pitala Evropu hoće li neko neku reč reći. Nije reč o nekom poslaniku, ambasadoru, već premijeru privremenih institucija u Prištini koji preti direktno ujedinjenjem sa Albanijom. Pitao sam jednog ambasadora sa kojim sam se sreo za vikenda šta bi bilo da ja pričam o ujedinjenju sa nekim, da li biste me obesili. Svi svetski mediji bi brujali i pravili od toga neverovatne priče, plašili bi svet velikosrpskom hegemonijom“, objasnio je on.
Vučić je konstatovao da kada je reč o velikoalbanskoj hegemoniji neće reagovati, već možda će u jednom mesečnom izveštaju napisati da to nije bilo pametno.
„Pretpostavljam da ste uzeli Violu fon Kramom kao lakmus papir za antisrpsko ponašanje. Nema o čemu se nije oglasila u Srbiji, o svakom televizijskom prilogu na tajkunskim televizijama se izjašnjavala, a iako je zadužena za Kosovo nije joj palo na pamet da se osvrne na ove izjave“, dodao je on.
Kaže da to dovoljno govori o objektivnosti i koliko nemaju dobre namere prema Srbiji.
Istakao je da je naše da govorimo istinu, govorimo argumentovano, jer je sve to na našoj strani.
Vučić je rekao da je ovo samo početak i da se neće zaustaviti na tome.
„Imaćemo mnogo problema po tom pitanju. Šta god radili protiv Srbije to je bogougodno, a šta god Srbija uradila makar se branila neće biti srećni.
Čak iako gradimo brze pruge nije dobro, jer ne grade njihove, već kineske kompanije. A pri tom njihove zemlje imaju po 100 puta veću ekonomsku razmenu sa Kinom“, dodao je on ukazujući na licemerje.
Naglasio je da će Srbija nastaviti da gleda na svoj napredak i uradi ono što nije prethodne tri do pet decenija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala