Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uhapšeni investitori i službenici SO Palilula u Beogradu, osumnjičeni za ilegalnu gradnju

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.
Uhapšeni su V. Ć. (69), odgovorno lice opštine Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, kao i građevinski inspektori M. L. (59), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, kao i Đ. R. (62), G. P. (52), B. C. (62) i Z. P. (52), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.
Kako je saopštio MUP, uhapšeni su i investitori S. H. (40), S. S. (51), M. B. (71), T. D. (48), A. V. (62), V. Ž. (49) i Ž. L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem, prenosi Tanjug.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica opštine Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.
Odgovorna lica opštine Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.
Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala