Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U tužilaštvu saslušani zaposleni u GO Palila

© Tanjug / RADE PRELICPalata pravde u Beogradu
Palata pravde u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po dopuni krivične prijave danas je saslušano 12 osumnjičenih da su omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.
Iz tužilaštva za Tanjug kažu da su saslušani osumnjičeni V.Ć, odgovorno lice Palilula zbog krivičnog dela trgovina uticajem kao i građevinski inspektor GO Palilula M.L, kojem se na teret stavlja pomaganje u trgovinu uticajem i zloupotreba službenog položaja.
Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, ispitani su i Đ.R., G.P., B.C. i Z.P, a investitori S.H., S.S., M.B., T.D., V.Ž. i Ž.L., na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem.
Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga, saopštio je ranije danas MUP.
Odgovorna lica GO Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.
Povodom malverzacija i zloupotrebe položaja da se omogući izgradnja objekata bez građevinske dozvole, 1. juna ove godine uhapšen je i tadašnji predsednik GO Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić (34), koji je ubrzo podneo ostavku na funkcoju u opštini.
Dva meseca kasnije pošto su ispitani svi svedoci, Viši sud u Beogradu ukinuo mu je pritvor i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicom).
Protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo i dalje vodi je istragu zbog sumnje da su omogućili nelegalne gradnje u toj opštini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala