- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem je konačno poslušao šta kaže Đoković – tenis od sada ima novo pravilo

© AP Photo / Gregorio BorgiaStefanos Cicipas i Novak Đoković
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) promenila je pravilo vremenskog ograničenja za odlazak u toalet u toku meču za koje se zagovarao i Novak Đoković, a sa kojim je tokom sezone najviše problema imao Stefanos Cicipas, grčki teniser.
Teniseri će ubuduće imati samo jednu pauzu za toalet u toku meča, a ona neće smeti da traje duže od tri minuta.
Uz to će dobiti dva minuta ukoliko im je potrebno da se presvuku, dakle ukupno pauza može da traje do pet minuta i da se uzme isključivo na kraju seta.
Cela drama oko tog pravila pojavila se početku ovogodišnjeg US opena jedan od najboljih mečeva priredili su već u prvom kolu Stefanos Cicipas i Endi Marej.
Ipak, tenis je ostao u drugom planu jer je Britanac nakon duela bio ljut zbog čestih i dugih pauza za toalet koje je Cicipas koristio.
Grk nije želeo da prizna da je napravio grešku, ali ATP je odlučio da uvede novo pravilo i skrati pauzu.
Kada se dogodio problem i polemika oko Cicipasovog odlaska u toalet u kojem je provodio i po deset minuta u toku meča, tada se oglasio i Novak Đoković.
Prvi reket sveta podržao je Grka i objasnio da ATP mora da postavi ograničenje kao i to da Cicipas nije kriv jer ne postoji određeno koliko može da provede u toaletu.
„Mi zato definitivno u ovom sportu moramo da stavimo ograničenje – da li je to tri, pet, šest, sedam minuta, koliko god… Da se uključi štoperica onog trenutka kada napustiš teren i da to mora da se poštuje. Ne znam zašto je to neodređeno, možeš da ostaneš dva, a možeš i 20 minuta. To pravilo mora da se promeni. Razumem Endija i zašto je zamerio Cicipasu, jer se ohladio. To s jedne strane nije fer, ali razumem i Cicipasa koji kaže ‘neodređeno je, nemam štopericu, niti mi bilo ko otkucava vreme’. To je sve što mogu da kažem“, objasnio je tada Novak.
ATP je poslušao Đokovića, ali pitanje je koliko će se Grku dopasti pravilo.
„Ništa blesavo nisam uradio. Nije to astrofizika. Otišao sam u svlačionicu da zamenim majicu. Mislim da ne bi bilo lepo da sam skidao šorts pred svima na tribinama. Ja sam neko ko se znoji mnogo više nego drugi. Tako funkcionišem“, rekao je Cicipas posle kritika .
Prema računicama Cicipas je na pauze za toalet tokom Mastersa u Sinsinatiju potrošio ukupno preko 57 minuta, a mnogi su ga optužili da je to vreme koristio kako bi razmeno poruke sa svojim ocem koji mu je trener.
Ipak, sada Grk neće moći toliko vremena da troši u svlačionici.
Novo pravilo već je isprobano na Završnom turniru za mlađe igrače u Milanu.
Novak Đoković proslavlja pobedu protiv Kaspera Ruda u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Novak i dalje dominira, Nina, Olga i Aleksandra doživele male padove
Danil Medvedev i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Posle Đokovića, Zverev srušio i Medvedeva - Nemac je šampion Torina
Dejvis kup reprezentacija - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Orlovi treniraju u Insbruku i čekaju Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala