- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sirija: Ruska vojska patrolirala duž granice zone kontrole SAD

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska oklopna vozila tokom patrole u Siriji
Ruska oklopna vozila tokom patrole u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Ruski vojnici u Siriji počeli su da patroliraju linijom razgraničenja između teritorija koje kontrolišu Oružane snage Rusije i međunarodna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je portparol Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Viktor Kudinov.
„To je granica koja deli teritoriju koju kontroliše međunarodna protivteroristička koalicija – zonu ‘Istok’ i zonu ‘Zapad’ pod kontrolom Oružanih snaga Ruske Federacije. Na ovim teritorijama do sada nisu patroliri ruski vojnici“, objasnio je portparol.
Kudinov je napomenuo da u toj zoni možda postoje spavajuće ćelije DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), a moguća su i kršenja sirijskih zakona.
Glavni zadatak patroliranja ovim područjem je demonstracija prisustva Oružanih snaga Rusije, dodao je predstavnik Centra. Potrebno je pokazati stanovništvu da je ruska vojska tu i da je spremna da pruži pomoć. Ubuduće, pod povoljnim uslovima, ovde bi mogle da se sprovode humanitarne akcije.
„Patroliranje je prošlo redovno“, zaključio je Kudinov.
Oružane snage SAD ilegalno kontrolišu teritorije na severu i severoistoku Sirije u provincijama Deir el Zor, Hasaka i Raka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja u Siriji. Zvanični Damask više puta je prisustvo američke vojske na svojoj teritoriji puta nazvao okupacijom i državnom piraterijom sa ciljem direktne krađe nafte.
Pancir-S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Buk“ i „Pancir“ štite Siriju: Oboreno šest izraelskih raketa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala