- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska doktorka navela najopasnije uzroke čestih glavobolja

© Foto : PIXBAYGlavobolja
Glavobolja - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
U slučaju da su glavobolje jake ili se ponavljaju neophodno je hitno posetiti lekara kako bi se isključile mogućnosti ozbiljnih patoloških oboljenja, rekla je doktor-neurolog Nadežda Bojarinova u intervjuu listu „Izvestija“.
Po njenom mišljenju, pravovremena konsultacija sa lekarom može da eliminiše dijagnozu kao što je tumor na mozgu ili da spreči moždani udar.

„Čovek, po pravilu, ne može da odredi razloge glavobolja, mnogi i ne pokušavaju već piju lekove protiv bolova, što je u osnovi pogrešno, jer se na taj način može propustiti dragoceno vreme za pravovremenu i ispravnu dijagnozu bolesti“, rekla je doktorka.

Pritom, odlaganje dijagnoze može da dovede do velikih povreda na mozgu i teških posledica: od smanjenja koncentracije i pamćenja do kliničke depresije.
Bojarinova je pobrojala slučajeve u kojima se ne sme odlagati poseta neurologu: ako vas glava boli nekoliko puta mesečno, bol se pojačava, praćen je mučninom, povraćanjem, lošijim vidom, poteškoćama u govoru i koordinacijom pokreta. Pored toga, potrebno je zatražiti medicinsku pomoć i u slučaju da bol sprečava miran san što ujedno može da ukaže i na moguću pojavu tumora.
Glavobolja — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
DRUŠTVO
Znakovi koji ukazuju da je telo puno toksina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala