- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nož u leđa i licemerni osmesi: Bugarski sociolog naveo "najšarmantnije kvalitete Bugara"

© Depositphotos.com / VileviSofija, prestonica Bugarske
Sofija, prestonica Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Nakon predsedničkih i parlamentarnih izbora u Bugarskoj počinje najteži deo - formiranje vlade.Četiri partije će već sutra početi koalicione razgovore, ali, po mišljenju nekih eksperata, to neće ići nimalo jednostavno
Predsednik Bugarske Rumen Radev trebao bi da sazove ove nedelje prvu sednicu novog 47. Parlamenta Bugarske, nakon čega će početi konsultacije sa parlamentarnim grupama radi razgovora o budućoj vladi.
Kako pišu bugarski mediji, četiri stranke – Nastavićemo promene, Bugarska socijalistička partija, koalicija Demokratska Bugarska i Ima takav narod – probaće da formiraju koaliciju. GERB i proturska partija DPS nisu pozvane na razgovore.
"U utorak, kako smo se dogovorili sa drugim partijama, počećemo da radimo vrlo pažljivo kako bismo napravili vrlo jasan i konkretan plan kako da od Bugarske napravimo mnogo bolje mesto za život u naredne četiri godine", izjavio je Asen Vasilev iz partije "Nastavljamo promene".
Prema mišljenju sociologa Iva Hristova, koalicija će biti napravljena uz pomoć "međusobnog reketiranja i zavrtanja ruku".
"Za Bugarsku socijalističku partiju i Demokratsku Bugarsku će to biti pitanje fizičkog opstanka kao političke snage. Vlada će biti formirana uz pomoć najšarmantnijih kvaliteta Bugara – sposobnosti da zabiju nož u leđa i licemernim osmesima pred kamerom", izjavio je Hristov radiju BNR.
Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
REGION
Predsednički izbori u Bugarskoj: Ubedljiva pobeda Radeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala