- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Igrice su postale veoma prljave“

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Vasek Pospišil
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković osnovao je prošle godine organizaciju PTPA, a sada je otkrio da ta ideja nije dobila veliku podršku, govoreći i o sukobu koji ima sa ATP. Njegov saborac Vasek Pospišil je istakao da su „igrice postale veoma prljave“ na relaciji ATP-PTPA.
Kada je Novak Đoković prošle godine u avgustu objavio vest o osnivanju organizacije PTPA zajedno sa Vasekom Pospišilom naišao je na različite komentare.
Delovalo je da veliki broj igrača podržava zalaganje najboljeg tenisera sveta, to su pokazivali i podaci, međutim Đoković je otkrio da on i Pospišil nemaju zavidnu podršku.
Organizacija je osnovana sa ciljem da ujednači visoko i slabije rangirane tenisere i pomogne igračima koji su profesionalci, a ne mogu da zarade pristojan novac od tenisa.
Nedavno su objavljeni podaci prema kojima PTPA ima podršku 80 odsto igrača, međutim ta organizacija i dalje nije pronašla rešenje za pregovaranje sa Asocijacijom profesionalnih tenisera (ATP).
PTPA još nije na mestu na kom želimo da bude, u smislu dugoročnih ciljeva. Pred nama je još dug put. Očekujem da se brzo nametnemo kao sistem i kao struktura u teniskom eko sistemu. Možda su mediji ili igrači očekivali da sve ide brže, ali to nije moguće“, istakao je Đoković.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Za šta se bori „mali od Srbije“
Ipak, Novak i bez podrške želi da istraje u svom cilju i podigne PTPA na viši nivo.
„Kad smo osnovani, nismo bili priznati od strane bilo kog rukovodećeg tela ili asocijacije u tenisu, tako da je to slučaj i dalje. To čini naš put izazovnijim, ali ne zaustavljamo se. Idemo napred, zapošljavamo sve više ljudi u strukturu, na liderska mesta, ljude sa iskustvom“, otkrio je prvi reket sveta.
Novak i PTPA žele jednaka prava za sve, ali ATP ima svoje principe zbog čega ove dve organizacije često dolaze do nesuglasica.

„Uskoro ćemo objaviti neke stvari, tako da idemo dalje. Želimo da budemo prihvaćeni i poštovani, da budemo sto odsto asocijacija za igrače jer verujemo da oni moraju da budu stopostotno zastupljeni, što sada nije slučaj. Kao što sam rekao, nismo imali mnogo pozitivnih reakcija tako da ćemo videti kako stvari idu u narednom periodu i odrediti šta dalje treba preduzeti“, zaključio je prvi reket planete.

Izjava prvog tenisera sveta stigla je nekoliko dana nakon intervjua koji je dao Pospišil, koji je priznao da ATP sputava organizaciju koju su osnovali on i Novak. To Đoković nije direktno priznao, ali jeste nagovestio da postoje slični problemi.
„Postoji mnogo sukoba. Igrice su postale veoma prljave sa ATP-em. Stvari koje sam čuo da govore o nama i šta pokušavamo da uradimo i šta radimo u pozadini jednostavno lažu. Ono što sam čuo, ATP pokušava da započne sopstvenu turneju laži. Kažu da plaćamo igrače da se prijave kod nas. To samo pokazuje koliko se plaše da igrači imaju reč, glas. Oni su potpuno monopolizovali sport. Uradili su neverovatan posao da održe kontrolu, a to je nanelo veliku štetu sportu“, oštar je bio Pospišil.
PTPA trenutno broji oko 500 aktivnih članova, a sudeći po Novakovim rečima nemaju nameru da stanu sa razvijanjem i poboljšanjem.
Novak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Đoković misteriozan, Zverev jasan: „Uradite sve što treba zbog Novaka!“
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SPORT
Đoković oborio Nadalov rekord — vladavina koja traje 11 godina
Danil Medvedev i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Posle Đokovića, Zverev srušio i Medvedeva - Nemac je šampion Torina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala