- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ko je lud da na njih ne računa?“: Pešić otkrio šta će biti sa Kalinićem i Lučićem

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na okupljanju pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo
Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na okupljanju pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objasnio je novinaru Sputnjika zašto pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nije pozvao Vladimira Lučića i Nikolu Kalinića i da li na njih računa u budućnosti.
Košarkaši Srbije okupili su se pred početak kvalifikacija za Mundobasket, u kojima prvo u četvrtak dočekuju Letoniju, a onda tri dana kasnije igraju protiv Belgije u Monsu.
Novinar Sputnjika postavio je selektoru pitanje vezano za asa Bajerna Vladimira Lučića i najboljeg igrača Crvene zvezde Nikolu Kalinića, koji nisu svrstani na prvi spisak novog šefa stručnog štaba Orlova.

„Ko je lud da na njih ne računa?“, našalio se Pešić.

Pešić je istakao da Lučić i Kalinić nisu tu zbog obaveza u Evroligi, ali da njih i te kako računa u budućnosti.
„Dajte da se posvetimo ovim momcima. To je kratka ili dugačka budućnost, to su dva najbolja igrača na svojim pozicijama u Evropi. Ne znam da li oni na mene računaju, ali ja na njih računam vrlo ozbiljno. Sa obojicom je obavljen razgovor, trener se predstavio njima, oni su se predstavili meni i obavili smo dosta dobre razgovore. I jedan i drugi su motivisani, ali oni sada igraju utakmice...“, dodao je selektor.
Iskusni stručnjak je istakao i da u evropskoj košarci postoji problem koji ranije nije postojao i upredio situaciju sa onom u fudbalu.
„Vrlo je važno da znate ono što ne znate, ili znate a ne pitate. Velika je razlika: Vi sada imate situaciju da naš trener Piksi ima na raspolaganju sve igrače koje je pozivao. Zašto? Zato što su takva pravila. Pre izvesnog vremena, kada su odnosi u evropskoj košarci bili kakav je sada u fudbalu, kad sam ja bio trener reprezentacije, klubovi čiji igrači koji su bili pozvani nisu došli (u reprezentaciju) bivali su kažnjeni. Ili su oduzimani bodovi, ili su bile novčane kazne, i tako dalje... Sad se možeš da dođeš ili ne dođeš“.
Pešić je rekao da su u Beogradu svi igrači koji su pozvali, izuzev Miloša Teodosića koji će se uskoro priključiti Orlovima.
„Svi igrači su došli koje smo pozvali. Teo je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici, na veliko zadovoljstvo za sve nas sinoć je igrao utakmicu i dolazi. Ostali su tu, stizali su kalo su stigli, neki iz Fuenlabrade su zakasnili, jer su imali utakmicu u Malagi“, rekao je Pešić.
Što se tiče ostalih evroligaša, Kalinić i Lučić nisu jedini koji neće biti tu.
„Situacija je takva da smo u kontaktu sa Efesom, sa Nedovićem, Micićem, Petruševim. Imaju svoje utakmice. Sva trojica su pokazala interesovanje da dođu da igraju utakmicu u Belgiji. Ali nezgodno je što se igra na strani. To su ograničavajući problemi, ali ćemo njih da rešavamo kada dođe vreme“, istakao je Kari i dodao:
„Dobar osećaj, vrlo sam zadovoljan da je sve igrači koje smo pozvali odazvali. Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne. Imamo i par mladih igrača koje ja želim da vidim, da vide kako je u reprezentaciji, da osete kako je biti reprezentativac“.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTrening košarkaša Srbije pred utakmice sa Letonijom i Belgijom u kvalifikacijama za SP
Trening košarkaša Srbije pred utakmice sa Letonijom i Belgijom u kvalifikacijama za SP - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Trening košarkaša Srbije pred utakmice sa Letonijom i Belgijom u kvalifikacijama za SP
Kalifornijska katastrofa kojoj nema kraja – svi prsti su upereni u Srbina
Naučio je Aleksa, naučio i Rade – da li će i mediji? /video/
Amerikanci su morali da priznaju – Jokić je najbolji u istoriji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala