Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva: Krizni štab ove nedelje o tome da li su potrebne dodatne mere

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će tokom ove nedelje biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o epidemiološkoj situaciji i da li su potrebne ili ne neke dodatne mere.
Na pitanje novinara da li se uvođenje kovid propusnica na 24 sata kod nas odlaže zbog političke situacije u Srbiji, iako su takav režim uvele mnoge evropske zemlje, Brnabićeva ističe da se ni pre, a ni sada odluke o uvođenju mera ne donose na osnovu političke kalkulacije.

"Malo mi je muka da odgovaram na ta tendenciozna pitanja, kada smo imali lokdaun pričali ste da smo sadisti i da nema razloga za radikalne mere. Sada kada pokušavamo da imamo zdravu naciju, opet me optužujete za političku kalkulaciju. Trenutno nismo u žarištu u Evropi, imamo situaciju koja se smiruje, ulazimo u najteže mesece, decembar i januar, sa sve boljom i stabilnijom epidemiološkom situacijom. To jeste neki uspeh naše politike koliko god neko ne želeo to da prizna", rekla je premijerka.

Kako kaže, izuzetno je važno da se nađe dobar balans između zaštite zdravlja i života i ekonomije, ali da mora da se vodi računa i o mentalnom, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala