- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasada mira za Balkan otvorena u Tirani

© Sputnik / Kostis Ntantamis / Uđi u bazu fotografijaGrb Albanije na trgu u Tirani
Grb Albanije na trgu u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
U Tirani je svečano otvorena Ambasada mira za Balkan, a tom prilikom je poručeno da će ona da posluži rastu prijateljstva i saradnje među narodima u regionu, kao i da pomogne u jačanju i održavanju mira na Zapadnom Balkanu, prenose prištinski mediji.
Otvaranju ambasade prisustvovali su lideri i mirovni misionari sa Kosova i iz Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i drugih zemalja, prenosi Kosovo onlajn.
Gradonačelnik Tirane Erion Veljiaj rekao je da je Ambasada mira verovatno najvažnija ambasada na Balkanu.
"Na Balkanu, koji je prošao kroz teške dane, prošao kroz izuzetne izazove, doživeo krvave ratove i kada vidite koliko nas je malo da bi se rastrzali, svađili i borili, vreme je za razmišljanje. I ja se nadam da ovaj fizički simbol mira treba da bude epicentar komunikacije i saradnje, da bude epicentar povezivanja mreže mirovnih misionara širom Balkana", rekao je Veljiaj.
Bivši predsednik Albanije Alfred Mojsiju rekao je da će Ambasada mira biti dragoceno bogatstvo za kredibilitet, ali i za međunarodne aktivnosti.
"Ambasada mira biće centar aktivnosti za mir u Albaniji i na Balkanu. Promovisaće porodične vrednosti, liderstvo i dobro upravljanje, obrazovanje i obuku mladih, ljubav prema znanju, ljudima i naciji. Da što više doprinesemo povećanju prijateljstva i saradnje među narodima našeg regiona, kao i da pomognemo jačanju i održavanju mira u našem regionu", rekao je Mojsiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala