- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Naučio je Aleksa, naučio i Rade – da li će i mediji? /video/

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović – trener Partizana
Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, prihvatio se velikog posla po povratku u svoj klub, možda i najvećeg u svojoj bogatoj karijeri, rezulatati njegovih „mera“ se već vide u timu, ali se, ničim izazvan, u njegovoj sferi delovanja pojavio i problem lažnih vesti.
Obradović ima veliki posao u Partizanu, okupio je ekipu u kojoj nema igrača starijeg od 30 godina što znači da je pred njim ogroman rad sa mladim timom sa ciljem da se crno-beli vrate na staze stare slave.
Dva uzastopna poraza, prva u sezoni, najpre od Andore u Evrokupu, a potom i od Crvene zvezde u ABA ligi, upalili su prvi crveni alarm u taboru Partizana i naveli Obradovića na žestoke reakcije.
U prvom redu, na tapetu Obradovića našao se Aleksa Avramović, jedan od najboljih srpskih plejmejkera u koga legendarni trener ima veliko poverenje, ali i još veće zahteve.
Trener KK Partizan – Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
Sva lepota srpske košarke kroz nekoliko urlika /video/
Sada već čuveno „urlanje“ Obradovića na tajm-autu upućeno Avramoviću je dalo rezultat – njegov Čačanin je u duelu protiv Budućnosti zablistao i odigrao utakmicu sezone sa 17 poena, čak šest ukradenih lopti i pet asistencija.
Dakle, stvari deluju i menjaju se, Obradovićeve lekcije imaju smisla i, srećom, ima ko da ih čuje.
To je bio slučaj i sa Radetom Zagorcem, bez sumnje momkom koji treba da bude lider aktuelne generacije, ali se u toj ulozi pomalo pogubio i čak je u meču protiv Lijetkabelisa u Evrokupu ostao bez kapitenske trake.
Željko Obradović i Rade Zagorac - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SPORT
Željkov izazov – ko sme da ne odgovori?
Kritika je urodila plodom, Zagorac se vratio u ekipu protiv Budućnosti, vratio je i titulu predvodnika, što je Obradović umeo da pohvali na konferenciji za medije, istakavši da mu je drago što su navijači na pravi način pozdravili momka kome je crno-bela boja u srcu.
„Drago mi je da su navijači dočekali svog kapitena Zagorca kako su ga dočekali“, istakao je Obradović.
Ipak, tu se Obradovićev posao, nažalost, ne završava – zapravo morao je legendarni trener da izađe ih svojih okvira i da se pozabavi stvarima koje ne ulaze u opis njegovog posla.
Naime, posle utakmice sa Lijetkabelisom gotovo da nema medija, Sputnjik nije među njima, koji nije preneo „nezvanične informacije“ da je Obradović za duel sa litvanskom ekipom „zakucao“ za klupu Zagorca i Rodiona Kuruca zbog njihovog navodnog fizičkog sukoba na treningu.
Vest se proširila kroz srpsku javnost brzinom munje, zvaničnih reakcija iz kluba, osim tvita predsednika Ostoje Mijailovića nije bilo, ali je Obradović iskoristio priliku i na konferenciji za medije posle duela sa ekipom Budućnosti održao je lekciju iz pristojnosti.
„Ja ne pratim novine i natpise, ali istine radi, moram da se oglasil i da kažem da je ono što se pojavilo o sukobu Zagorca i Kuruca neistina. To može da se prevede u neku drugu reč koju neću da kažem jer me je sramota. To je apsolutna neistina. Molim onog ko je to objavio da okrene telefon i da pita jer to nije vest, to nije novinarstvo. Znate dobro šta je to. Ja hoću da zaštitim te ljude jer su pošteni momci i jer to nije istina“, naveo je Obradović.
Lekcija koju treba zapamtiti i naučiti iz nje – Avramović i Zagorac svoje jesu, a da li će srpski mediji?
Beogradska arena tokom duela Partizana i Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Partizanu pripao derbi kola na Jadranu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala