https://lat.sputnikportal.rs/20211121/zasto-crnu-cokoladu-treba-jesti-svaki-dan-1131745572.html
Zašto crnu čokoladu treba jesti svaki dan
Zašto crnu čokoladu treba jesti svaki dan
Sputnik Srbija
Ruska nutricionistkinja Jana Grišina je za Sputnjik rekla da je u svakodnevnu ishranu potrebno uključiti i crnu čokoladu.
2021-11-21T19:15+0100
2021-11-21T19:15+0100
2021-11-21T19:15+0100
rusija
rusija
ishrana
medicina
zdravlje
čokolada
ruska medicina
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/01/1124755192_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_da556f6270ed22502dcf2ee7e53b2614.jpg
Ona je navela da se crnom čokoladom smatra ona koja sadrži najmanje 55 odsto prirodnog kakaa, dok mlečna čokolada sadrži samo 25-35 odsto kakaa.Ona je dodala da dnevno možemo pojesti oko 20 grama crne čokolade, ali da ne bi trebalo čokoladu jesti na prazan stomak ili je jesti za užinu.
https://lat.sputnikportal.rs/20211117/ruski-doktor-kakve-probleme-u-organizmu-moze-da-napravi-mleko-1131659137.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/01/1124755192_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_af6327eefd04ea4c6fcb38757ac4b54a.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
rusija, medicina, zdravlje, čokolada, ishrana, rusija, medicina, zdravlje, ishrana, čokolada
rusija, medicina, zdravlje, čokolada, ishrana, rusija, medicina, zdravlje, ishrana, čokolada
Zašto crnu čokoladu treba jesti svaki dan
Ruska nutricionistkinja Jana Grišina smatra da u svakodnevnu ishranu potrebno uključiti i crnu čokoladu.
Ona je navela da se crnom čokoladom smatra ona koja sadrži najmanje 55 odsto prirodnog kakaa, dok mlečna čokolada sadrži samo 25-35 odsto kakaa.
„Razlika je i u tome što crna čokolada ima manje šećera, a mnogo više antioksidanata. Veliki deo kalorija iz crne čokolade dobijamo od masti, a ne od ugljenih hidrata kao što je to slučaj sa mlečnom čokoladom. Osim toga, crna čokolada je izvor gvožđa, magnezijuma, bakra, mangana i drugih minerala i to je razlog što ona podiže raspoloženje“, rekla je doktorka.
Ona je dodala da dnevno možemo pojesti oko 20 grama crne čokolade, ali da ne bi trebalo čokoladu jesti na prazan stomak ili je jesti za užinu.