- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: NATO veštački stvara tenzije u blizini ruskih granica

© AP Photo / Steven GovernoVojne vežbe NATO-a
Vojne vežbe NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
NATO ne čuje upozorenja Rusije i nastavlja da stvara tenzije u blizini ruskih granica, dok optužuje Moskvu za agresivno ponašanje zbog vojnih vežbi koje izvodi na sopstvenoj teritoriji, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je na svom telegram kanalu skrenula pažnju na zajedničke vežbe estonske armije i Snaga za specijalne operacije američke vojske, koje je nedavno objavila ambasada SAD u Estoniji. Prema njenim rečima, „američka diplomatska misija je saopštila da su tokom manevara uvežbavani „nekonvencionalni načini isporuka“.
„Ne želim ni da zamislim o čemu oni to govore“, dodala je portparolka MIP-a.
„Sama činjenica da su vežbe održane nekoliko dana nakon zaključivanja još jednog vojnog sporazuma između Talina i Vašingtona o međusobnom snabdevanju trupa gorivom samo potvrđuje nameru NATO-a da veštački stvori napetost u blizini Rusije“, rekla je Zaharova.
S tim u vezi, ona postavlja pitanje: „U kojoj meri generalni sekretar NATO-a Stoltenberg takve akcije smatra transparentnim, predvidivim i neagresivnim? Ako je, po njegovom mišljenju, sve u redu, kakve onda pritužbe mogu biti na unutrašnje ruske manevre koji kod njega stalno izazivaju zabrinutost?"
Zastave Ukrajine i SAD na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
RUSIJA
NATO ima nove planove za Ukrajinu — i sprema za to elitne jedinice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala