- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski general: Ruska „vojna invazija“ na Ukrajinu — početkom sledeće godine

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuski tenk T-90
Ruski tenk T-90 - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe general Kiril Budanov optužio je Rusiju da je navodno „koncentrisala“ više od 92.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i da se „sprema da je napadne“ krajem januara ili početkom februara.

„Takav napad će verovatno uključivati vazdušne, artiljerijske i tenkovske napade na istoku, koji će biti praćeni vazdušno-desantnim napadima u Odesi i Mariupolju“, ocenio je general.

Prema njegovim rečima, za „invaziju“ na Ukrajinu biće korišćena i teritorija Belorusije. Budanov je došao do takvog zaključka nakon rusko-beloruskih vežbi „Zapad 2021“ koje su održane ove godine.
On je u intervjuu za „Militari tajms“ takođe naveo da će posledice hipotetičkog napada biti po Ukrajinu razornije od oružanog sukoba u Donbasu.
Ranije je televizija „Si-Bi-Es njuz“ javila da su američki obaveštajci upozorili evropske saveznike na mogućnost ruskog „napada“ na Ukrajinu u zavisnosti od početka hladnog vremena.
S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Zapad veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske „invazije“ na Ukrajinu i da Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja.
Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. S tim u vezi, portparol predsednika Rusije rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Kompjuter sa logom Nacionalne bezbednosne agencije SAD u Merilendu - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
RUSIJA
Obaveštajna služba SAD: Ostalo nam je malo vremena da sprečimo moguću ofanzivu Rusije na Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala