- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić objasnio šta čeka Srbiju: „Imali smo dogovor, ali naravno – to se nije desilo“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, javnosti je objasnio sa kakvim izazovima će se tim koji je izabrao suočavati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje počinju u četvrtak.
Pešić je nedavno objavio spisak igrača na koje računa za prvi kvalifikacioni prozor koji startuje u četvrtak 25. novembra utakmicom protiv Letonije u Beogradu.
Tri dana kasnije Srbija će igrati protiv Belgije u gostima, ali nije izvesno ko će od igrača biti na raspolaganju selektoru.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Pešić iznenadio prvim spiskom reprezentativaca
„Mi smo u prvoj rundi sa Letonijom i Belgijom, druga je Slovačka, a onda nas čeka dalji put. Tri najbolje ekipe od šest u kasnijoj grupi idu na Svetsko prvenstvo. Navijači i Košarkaški savez Srbije bi voleli da igraju najbolji, ali to nije moguće. S obzirom na to da u kvalifikacijama ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo – onda ne valja ništa“, naveo je Pešić.
Gust kalendar takmičenja je veliki problem za selektore, Pešić je naveo da je to slučaj i sa drugim reprezentacijama, ne samo sa Srbijom.
„Igrači ne odlučuju o igranju. Mi smo obavili razgovore sa klubovima i sa trenerima svih naših kandidata. Ono što treba objasniti je da Evroliga igra utakmice 25. i 26. novembra i to što Evroliga nije promenila u svom kalendaru, to je jedna strana, ali imamo situaciju da ni nacionalne lige ne žele da menjaju kalendar i da omoguće reprezentacijama da imaju najbolje igrače.“
Pešić je potom naveo primere i istakao da je postojao jedan dogovor koji je prekršen.
„Miloš Teodosić igra u nedelju od 21.00 utakmicu italijanskog prvenstva, Crvena zvezda u ponedeljak igra ABA ligu, Ognjen Jaramaz igra Bundesligu i tako dalje... U čitavoj Evropi je tako, čak i nacionalne lige ne žele da kažu... Mi smo imali razgovore sa ABA ligom i rečeno nam je da podržavaju da se utakmice igraju u petak i subotu. Apsolutni dogovor je bio to, da momci imaju bar jedan dan da se odmore da mogu da stignu za reprezentaciju. Naravno, to se nije desilo, u ponedeljak se igra ABA liga... Eto, svi smo za reprezentaciju, ali kad treba da dođe dan da se nešto napravi, onda dođe izvinenje... I to nije samo kod nas, to je globalna situacija. Ja sam dužan da to vama razjasnim“, rekao je Pešić.
Kako je naveo, svi igrači će se odazvati, osim oni koji igraju 25. i 26. novembra za svoje klubove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala