- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pucnjava na kotrolnom punktu aerodroma u Atlanti, tri osobe povređene /video/

© AP Photo / KTNV via APPolicija SAD
Policija SAD - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Putnik koji je sinoć čekao da prođe kontrolu na glavnom bezbednosnom punktu aerodroma u Atlanti posegnuo je za vatrenim oružjem iz svoje torbe, a zatim i zapucao, što je izazvalo haos među putnicima i privremeno obustavljanje letova.
Čovek, koji je kasnije identifikovan kao osuđivani kriminalac 42. godišnji Keni Vels, pobegao je sa pištoljem sa kontrolnog punkta, a potom i sa aerodroma, saopštila je Uprava za bezbednost vazdušnog saobraćaja, ističući da nije reč o incidentu sa namernim otvaranjem vatre, već slučajnim opaljivanjem, prenosi AP.
Policija je kasnije saopštila da je izdala nalog za hapšenje vinovnika incidenta, a komandir aerodromske policije, major Redžinald Murman, izjavio je da Velsa traže zbog optužbi koje uključuju dela nošenje i skrivanje oružja na komercijalnom aerodromu, posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog kriminalca, korišćenje vatrenog oružja i nesmotreno ponašanje, preneo je Tanjug.
Vlasti su saopštile da su tri osobe zadobile lakše povrede, uključujući jednu osobu koja je pala u predvorju aerodroma daleko od kontrolnog punkta, a dvoje se žalilo na napad panike.
Sve vesti
0