- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Minsk ponovo isporučuje struju Ukrajini

© Sputnik / StringerVodovi za električnu energiju
Vodovi za električnu energiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Ministarstvo energetike Belorusije potvrdilo je da je od nedelje nastavilo sa isporukama električne energije Ukrajini.
„Belorusija je nastavila isporuke struje Ukrajini od 21. novembra. Izvoz se vrši u skladu sa ugovorom koji je potpisan za novembar“, saopštila je pres-služba Ministarstva.
Ranije je Belorusija saopštila da su isporuke struje Ukrajini obustavljene 18. novembra, a da će mogućnost nastavka isporuke biti razmotrena „uzimajući u obzir tehničke mogućnosti“. U nedelju je kompanija „Ukrenergo“ saopštila da je Ukrajina obnovila snabdevanje električnom energijom iz Belorusije.
Ministarstvo energetike Belorusije objavilo je da je beloruska struja počela da stiže u ukrajinski energetski sistem 6. novembra u skladu sa potpisanim ugovorom i da će se isporuke vršiti tokom novembra. Kako je saopštilo Ministarstvo, raspored isporuke je formirala beloruska strana, uzimajući u obzir raspoložive tehničke mogućnosti: režime rada energetskog sistema i kapacitete proizvodne opreme.
Podsetimo, Ukrajina ove jeseni ima velikih problema sa deficitom energenata koji su potrebni, između ostalog, za proizvodnju struje. Jedan od razloga za to je situacija sa naglim porastom cena gasa, kao i nedostatak uglja. Nedavno je saopšteno da je u Ukrajini isključeno devedeset odsto kapaciteta termoelektrana koje se nalaze u vlasništvu države.
Utovar uglja u vagone u rudniku Bačatski - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
Velika energetska kriza u Ukrajini - isključeno 90 odsto kapaciteta termoelektrana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala