- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ko igra dvostruku igru: Ruski diplomata o objavljivanju prepiske Lavrova sa zapadnim ministrima

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Berlin i Pariz iskrivljuju stav Moskve o rešavanju krize u Ukrajini, čime se i objašnjava odluka Ministarstva spoljnih poslova Rusije da objavi prepisku ruskog ministra Sergeja Lavrova sa kolegama iz Francuske i Nemačke, izjavili su zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i portparolka Ministarstva Marija Zaharova.
„Razlog je u tome što naše kolege u Berlinu i Parizu namerno iskrivljuju suštinu našeg stava. Nažalost, kolege igraju dvostruku igru“, rekao je Rjabkov za televiziju „Rusija 1“.
Sa svoje strane, Zaharova je istakla da je Lavrov više puta na to skretao pažnju svojih zapadnih kolega.
„Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov mnogo puta ih je javno ispravljao, uzgred, vrlo inteligentno i pristojno. Oni to iz nekog razloga nisu primetili. Ili ne čuju, ili ne žele da čuju. A sada neka čitaju, i to ne samo oni, već cela javnost koja će sada moći da formira svoje nepristrasno mišljenje“, objasnila je portparolka.
Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je u poslednje vreme iskrivljuje stav Moskve i njena uloga u rešavanju unutrašnjeg ukrajinskog sukova i pristupi za održavanje mogućeg ministarskog sastanka u „normandijskom formatu“ (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka) o regulisanju situacije u Ukrajini. S tim u vezi, Ministarstvo je objavilo prepisku Lavrova sa kolegama iz Francuske i Nemačke.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
RUSIJA
Lavrov o prepisci sa nemačkim i francuskim kolegom: Ona pokazuje da Kijev sabotira Minske sporazume
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala