- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi šamar za francuski fudbal – flaša u glavu i prekid meča /video/

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONFudbalski meč Pari Sen Žermena i Olimpik iz Marseja
Fudbalski meč Pari Sen Žermena i Olimpik iz Marseja - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Poslednja utakmica 14. kola francuske Lige 1 između Liona i Marselja prekinuta je posle dva minuta zbog novog divljanja huligana. U trenucima kada je prva zvezda gostiju Dimitri Paje želeo da izvede korner, pogođen je direktno u glavu plastičnom flašom punom vode.
Bio je to jasan signal glavnog sudije Rudija Bukea i njegovog tima da utamica između Liona i Marselja momentalno bude prekinuta, te su igrači oba tima poslati u svlačionice.
Nema dileme da će biti finansijske kazne za Lion zbog ispada navijača. Policija ekspresno odradila svoj deo posla i da je izgrednik priveden, a posle sat i 20 minuta doneta je odluka da utakmica bude nastavljena i to od početka, s tim što će u slučaju i najmanjeg incidenta biti prekinuta, ali do toga nije došlo.
Fudbaleri Marselja nisu hteli da se vrate na teren i na kraju je glavni arbitar Rudi Buke doneo konačnu odluku da utakmica bude prekinuta jer nije dovoljno bezbedno. Liga će naknadno odrediti novi termin.
Inače, ovo je već četvrti put da utakmice francuske Lige 1 budu prekidane zbog huliganskog ponašanja navijača, a drugi put da se Paje igrom slučaja nalazi u centru pažnje. Nereda je bilo i na meču Anže - Marselj, Monpelje - Marselj, Lil - Lans.
Bivši francuski reprezentativac se na utakmici Nica - Marselj na Alijanc rivijeri sukobio s navijačima Nice, te je utakmica prekinuta u 75. minutu pri vođstvu domaćina 1:0.
Predlagan je novi termin i to na neutralnoj lokaciji, s tim da utakmica počne od početka i da rezultat bude 0:0.
Nedavno su huligani prekinuli i utakmicu Sent Etjena i Anžea jer su tražili da Klod Puel, trener domaćih podnese ostavku. Tada je teren zasut dimnim bombama, zapaljen je i veliki broj baklji, pa je stadion u Parizu izgledao više na bojno polje nego na mesto gde se igra utakmica francuskog fudbalskog šampionata.
Huligani - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
SPORT
Jezive scene u Francuskoj – padale dimne bombe, goreo stadion, a klub dobio jedan uslov /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Superheroj! /foto, video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Srbin prkosi zakonima fizike /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala