- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer šokirao izjavom: „Da li je on to celu priču prebacio na sebe?!“

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, šokirao je javnost svojim izjavom o slučaju nestale teniserke Šuai Peng, pošto je u osvrtu na taj slučaj više govorio o sebi nego o Kineskinji.
Peng je glavna tema u teniskom svetu u prethodnoj nedelji, njen navodni nestanak je izazvao i pokretanje kampanje na društvenim mrežama, a sve to nakon što je optužila jednog kineskog visokog zvaničnika za seksualne napade.
Kroz kanale komunikacije iz Kine su stizale informacije da je Peng dobro i na sigurnom, ali mnogi u to ne veruju, a tim povodom se oglasio i Novak Đoković, najbolji teniser sveta, istakavši da je šokiran celokupnom situacijom.
Kineska teniserka Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
SPORT
Nestala teniserka – svet strepi, Kina „šapuće“; Đoković: Šokiran sam
Sa danima zakašnjenja, o slučaju je govorio i Rodžer Federer – „govorio“.
„Nadam se da je ona bezbedna. Svi smo ujedinjeni zbog nje. Tenisko društvo je moja druga porodica, ja sam u tome već 20, 25 godina i povezan sam sa svakim teniserom i svakom teniserkom“, naveo je Federer.
Švajcarac je takvom izjavom izazvao burne reakcije, jasno je da je o slučaju Peng izgovorio tek dve prostoproširene rečenice, a zatim je govorio o sebi i svom utisku sebe i značaju koji želi sebi da prida.

„Da li je on to celu priču prebacio na sebe? Potreban je poseban talenat za to“, glasio je jedan od komentara razočaranih teniskih navijača.

U međuvremenu, slučaj „Peng“ je dobio novi nastavak, državna agencija Kine je objavila snimak legendarne teniserke za ručkom, ali je iz VTA upućen odgovor da to nije dovoljan dokaz da je ona slobodna da samostalno odlučuje o svojim postupcima, nakon što je iznela optužbe na račun kineskih vlasti.
Među prvima se o slučaju oglasio Đoković, sa reakcijom je kasnio, ali je stigao i Rafael Nadal, a teniska javnost je očekivala šta će Federer reći, s obzirom na to da je on ekskluzivac kineske kompanije Uniklo, što je moguće jedan od razloga za, najblaže rečeno, iznenađujuću izjavu u vezi sa slučajem Peng.
Novak Đoković i Saša Zverev, četvrtfinale Australijan opena  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Đoković misteriozan, Zverev jasan: „Uradite sve što treba zbog Novaka!“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Za šta se bori „mali od Srbije“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
SPORT
Đokovićeva organizacija se oglasila o slučaju nestale Kineskinje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala