- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zaev se u utorak povlači sa čela SDSM

© AP PhotoZoran Zaev, premijer Severne Makedonije
Zoran Zaev, premijer Severne Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će u utorak Centralni i Izvršni odbor te stranke konstatovati njegovu ostavku i da će tada početi postupak za izbor novog predsednika stranke i mandatara vlade.
Zaev je, posle sastanka sa Afrimom Gašijem, predsednikom opozicione albanske partije Alternativa, rekao da bi predsednik SDSM trebalo da bude i budući mandatar za sastav vlade, prenosi agencija MIA.
Zaev i Gaši su rekli da će razgovori o tome da li će Alternativa biti deo parlamentarne većine, biti nastavljeni sledeće sedmice.
Zaev je 31. oktobra saopštio da podnosi ostavku na funkciju premijera i predsednika SDSM, zbog poraza na lokalnim izborima, ali su organi SDSM 9. novembra odlučili da on odloži podnošenje ostavki do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU.
Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine, preneo je Tanjug.
Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
REGION
Misterija nestanka poslanika Bese: Ulazi li Makedonija u „sivu zonu“ politike
Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
REGION
Zaev se predomislio – ostaje na funkciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala