Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Smrću patrijarha Irineja Srbija je izgubila duhovnog oca

© Sputnik / Brankica RistićNeko pali dve, neko deset sveća. Neko velike, neko male. Svake godine isto. Koliko sveća toliko ubijenih duša....
Neko pali dve, neko deset sveća. Neko velike, neko male. Svake godine isto. Koliko sveća toliko ubijenih duša....  - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu patrijarhu srpskom Irineju povodom godinu dana od njegove smrti i zapalio sveću na njegovom grobu u kripti Hrama Svetog Save.
"Srbija je tada izgubila duhovnog oca blage naravi, tople reči i britkog uma, ali je u carstvu nebeskom stekla još jednog molitvenika za sve nas", napisao je Vučić na Instagram profilu.
Predsednik je dodao da se i na današnji dan seća razgovora sa patrijarhom Irinejem, a posebno energije, volje i podrške koju je patrijarh Irinej uložio u rad na obnovi i završetku Hrama Svetog Save.
"Ja znam da je ponosan na to što se pod kupolama našeg velelepnog hrama sada sve više sabira verni narod, ali i ljudi svih vera i nacija koji dolaze iz celog sveta kako bi se divili veličanstvenim mozaicima i monumentalnoj lepoti našeg i Njegovog hrama. Neka počiva pred prestolom Oca nebeskog naš dobri, skromni i veliki patrijarh", napisao je Vučić.
Patrijarh srpski Irinej upokojio se na današnji dan prošle godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala