- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Državljanka Srbije saslušana u crnogorskoj policiji, nije bilo pokušaja otmice dece

© Sputnik / Marijana KolakovićGrad Budva u izgradnji
Grad Budva u izgradnji - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Državljanka Srbije saslušana je u crnogorskoj policiji posle prijava i navoda na društvenim mrežama kako je, vozeći se taksijem kroz Podgoricu, pokušala da otme decu sa ulice. Policija je utvrdila da pokušaja otmice nije bilo, a državljanka Srbije je privedena sudiji za prekršaje jer nije imala uredno prijavljen boravak, pa je proterana iz Crne Gore.
Dve prijave podnete su protiv nepoznate ženske osobe, koja se vozila taksijem i navodno pokušavala da otme decu u Podgorici, a ta priča proširila se i društvenim mrežama. Crnogorska policija identifikovala je taksi vozilo i ženu koja se vozila u njemu, pa je policija u Budvi privela državljanku Srbije K. B, prenosi RTCG.
Policija je nedvosmisleno utvrdila da na teritoriji Podgorice nije bilo pokušaja otmice maloletne dece, saopštila je Uprava policije.
„Postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala decu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su odmah izuzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obaveštenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obaveštenja“, navode iz Uprave policije.
U saradnji sa budvanskom policijom, dodaju da je K. B. locirana i dovedena u prostorije Centra bezbednosti Podgorica gde su od nje prikupljena obaveštenja.
„Ona je u izjavi navela da je u najboljoj nameri deci ponudila prevoz i da je nakon što su deca to odbili nastavila kretanje, čemu je svedočio i taksista. Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrđeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloletne dece“, dodali su u saopštenju.
O događaju je, kako navode, obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama K.B. nema elemenata krivičnog dela.
„Obzirom da je reč o stranoj državljanki policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakonitog boravka“, zaključili su u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala