Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Imenovan novi šef Unmika u Prištini

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ujedinjenih nacija u Njujorku
Zgrada Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš imenovao je Karolin Ziade iz Libana za novog specijalnog predstavnika i šefa Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija na Kosovu (Unmik).
Karolin Ziade nasleđuje Zahira Tanina iz Avganistana, kome se generalni sekretar zahvalio za njegove napore za mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i u regionu, kao i za efikasno vođenje misije.
Kako se navodi na sajtu UN-a, gde je objavljeno imenovanje, nova šefica Unmika od 2017. godine radila je kao direktor Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i kulturne usluge u libanskom Ministarstvu spoljnih poslova i da na novu poziciju dolazi sa skoro 30 godina iskustva u diplomatiji.
Navodi se da ima veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, jer je predvodila nacionalne delegacije u Ujedinjenim nacijama o pitanjima kao što su migracije, održivi razvoj i rad Ministarstva na ljudskim pravima i ženskoj agendi, miru i bezbednosti, preneo je javni servis.
Ziade je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu "Libre de Bruxelles" i Diplomatskoj akademiji u Beču.
Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala