Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se sastao sa ruskim gubernatorom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić i Aleksandar Beglov
Aleksandar Vučić i Aleksandar Beglov - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa gubernatorom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom.
Predsednik Vučić je istakao da je unapređenje bilateralne saradnje dva grada od izuzetnog značaja za uspostavljanje intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga.
S tim u vezi, Vučić je naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u pomenutim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Sporazum, između ostalog, uključuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblastima industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.
Predsednik Vučić je, u cilju produbljivanja ekonomske saradnje, podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije, na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada.
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SRBIJA
„Sankt Peterburg je uvek tu za vas“: Poruka ruskog gubernatora koji je stigao u Beograd /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala