- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Srušeno dve trećine nelegalnog objekta na Kopaoniku

CC0 / Pixabay / Kopaonik
Kopaonik - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da je nelegalni objekat na Pančićevom vrhu na Kopaoniku oko dve trećine srušen u odnosu na prvobitni gabarit i poručio da se zakon primenjuje jednako za sve koji grade nelegalne objekte u Srbiji.
On je odgovarajući na pitanja novinara u Kragujevcu rekao da u našoj zemlji ima više od dva miliona bespravno podignutih objekata i da država i ministarstvo neće tolerisati bahate investitore, kao što je slučaj sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu na Kopaoniku.
„Činjenica je da je objekat na Kopaoniku bio izgrađen u gabaritima od 800 kvadratnih metara i da je izdat nalog za njegovo rušenje. Činjenica je da je danas taj objekat srušen praktično dve trećine prvobitnog gabarita. On nije dograđen i srušen u odnosu na to kakve je gabarite imao pre godinu dana“, rekao je Momirović.
Kaže da je činjenica i da je veliki broj ljudi iz lokalne samouprave i javnih preduzeća procesuirano „zbog radnji vezanih za taj objekat“ i da će oni za to odgovarati.
Momirović je poručio da će zakon biti jednako primenjen za sve, ne samo u ovom slučaju, nego u svim drugim slučajevima nelegalne gradnje.
Zidanje kuće - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
EKONOMIJA
Od 2023. u Srbiji će biti nekretnina za svačiji džep: Legalizacija put za jeftine kvadrate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala