- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada poručila američkim kongresmenima: Pozabavite se situacijom kod svoje kuće

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmbasada Rusije u Vašingtonu
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama smatra kao pokušaj samopromocije inicijativu američkih kongresmena da ne priznaju Vladimira Putina za predsednika, ukoliko on odluči da se kandiduje za novi mandat i poziva američke poslanike da se pozabave situacijom u sopstvenoj zemlji.
„Pokušaji pojedinih američkih parlamentaraca da se bave samopromocijom na račun razuzdane rusofobije osuđeni su na neuspeh. To neće dovesti ni do čega drugog osim pokazivanja sebe u apsurdnom vidu. Umesto što pokušavaju da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije, vreme je da se kongresmeni pozabave situacijom kod kuće“, navodi se u saopštenju ambasada Rusije na Tviteru.
Kongresmeni Stiv Koen i Džo Vilson podneli su Predstavničkom domu američkog Kongresa predlog da se Putin ne prizna za predsednika ruske države ako odluči da se kandiduje za novi mandat 2024. godine, navodi se u saopštenju kongresmena. Ranije je Moskva raspravu američkih političara i zvaničnika o situaciji mogućeg Putinovog učešća na narednim predsedničkim izborima već nazivala mešanjem u unutrašnje stvari zemlje. Dokument koji su predložili Koen i Vilson, ako bude usvojen, ne bi bio obavezujuć.
Kule moskovskog Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
RUSIJA
Kremlj o novoj inicijativi SAD: Kad mislimo da ne može gore – uvek pogrešimo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala