- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski zet oštro o menjanju istorije: Stejpls postaje Kripto – za 700.000.000

© REUTERS / Kirby LeeStejpls centar – Los Anđeles
Stejpls centar – Los Anđeles - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Pol Džordž, američki košarkaš koji je oženjen Srpkinjom Danielom Rajić, kritikovao je što će se legendarna dvorana u Los Anđelesu – Stejpls centar – preimenovati u Kripto arenu.
Džordž, koji nastupa za LA Kliperse u Stejplsu, bio je iznenađen što se menja ime legendarnoj areni i to u „Crypto.com“ – ime sa koji ne može da se poistoveti nijedan navijač, pre svega, Lejkersa jer je to, od 1999. godine, dom i najprestižnije košarkaške franšize na svetu.
Da, i Klipersi igraju u ovoj dvorani, ali ona nikada nije bila njihova jer su Lejkersi deset puta popularniji – i kada se kaže „Stejpls centar“ prva asocijacija uvek je žuto-ljubičasta boja.
Zbog toga se Klipersi i sele u novu dvoranu „Intuit dom“ čije otvaranje je zakazano za 2024. godinu, ali do tada će i dalje igrati u Stejpls centru, odnosno od 25. decembra 2021. – Kripto areni.
„Definitivno će biti čudno. Ista je lokacija, ista dvorana, ali kao da brišete istoriju nazivajući dvoranu drugačijim imenom... Dobro je što nećemo biti ovde još dugo“, rekao je Džordž aludirajući na Intuit dom u koji se sele 2024.
Nepotrebno je pričati koliko su kriptovalute popularne i koliko su ljudi koji su među prvima ušli u ovaj biznis imućni, te su se ubrzo pojavile informacije i koliko je kompanija „Crypto.com“ platila da za ime dvorane.
Prema izvorima „Si-en-bi-sija“, ugovor je potpisan na dvadeset godina i vredan je 700 miliona dolara.
To će biti ubedljivo najveći ugovor u NBA ligi, veći i od LA Klipersa koji su ime dvorane u Inglvudu – Intuit dom – prodali istoimenoj kompaniji za 500.000.000 dolara.
U poređenju, „Chase Bank“ je 2016. godine platila 300 miliona dolara da se dvorana Golden Stejt Voriorsa u San Francisku zove njihovim imenom.
Lejkersi kao najprestižnija franšiza izvukli su najveći ugovor i to, ni manje ni više, od kompanije koja se bavi najvećim rastućim biznisom na svetu – kriptovalutama.
Mnogi navijači, ali i novinar, poznate ličnosti, protiv su menjenja imena Stejpls centra, s obzirom na istoriju, ali „para vrti gde burgija neće“ i od 25. decembra kreće nova era u Lejkersima.
Kad je teško dodaj loptu Srbinu – Bogdan trojkama presudio Bostonu
Srpsko veče u Americi! /video/
Moskovljani gledali Mirotićevu predstavu – vratio se i Srbin /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala