- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriven scenario proboja američke vojske na Krimu

CC BY 2.0 / U.S. Army photo by Spc. Steven Young / Flickr / Specijalne jedinice američke vojske "zelene beretke" tokom vežbe u vazduhoplovnoj bazi Eglin
Specijalne jedinice američke vojske zelene beretke tokom vežbe u vazduhoplovnoj bazi Eglin - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Američka vojska se sprema da izvrši proboj ruske odbrane na Krimu, piše NATO veteran Stavros Atlamazoglu u članku za „Biznis insajder“.
On je naveo odlomke iz izveštaja Komande za specijalne operacije SAD (USASOC). U skladu sa dokumentom, savremene specijalne službe bi trebalo da imaju nekoliko ključnih ciljeva. Među ciljevima je podrška običnim vojni jedinicama u bliskom sukobu, kao i sposobnost da se pronikne u zabranjene objekte duboko na neprijateljskoj teritoriji.
Prema njegovim rečima, najvažnija misija američkih Snaga za specijalne operacije (SSO) je sposobnost da se pronađu i unište sistemi A2AD. Reč je o kopnenim protivbrodskim raketama, operativno-taktičkim raketnim sistemima, radarima i PVO sistemima.

„Snage za specijalne operacije će imati ključnu ulogu u likvidaciji ruskih sistema A2AD u rejonu Krimskog poluostrva i kineskih sistema u rejonu Južnog kineskog mora“, piše Atlamazoglu.

Kako je ekspert naveo, protivavionski sistemi, protivbrodske rakete i radari će negirati prednosti Oružanih snaga i moćne američke vazduhoplovne flote, osim ako američki specijalne jedinice ne uspeju da naruše ove sisteme.
U slučaju da uspeju da ih prevaziđu, oni će omogućiti mornarici i vojsci zemlje da obavljaju operacije u osetljivim regionima i deluju punom jačinom, rezimirao je kolumnista.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala