- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov upozorava: Rusija neće zatvarati oči na najgrublje provokacije NATO-a i EU

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Rusija neće zatvarati oči na najgrublje provokacije zemalja NATO-a i Evropske unije, uključujući podsticanje militarističkog raspoloženja u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Nećemo zatvarati oči na pokušaje EU da podstakne militariste u Ukrajini, da organizuje nekakve vojne obuke za Ukrajince, da pripremi ukrajinsku vojsku za te akcije kojima ona stalno preti, govoreći da će silom zauzeti Donbas, pritom ne želi da realizuje Minske sporazume, a nasrće na ruski Krim“, kazao je Lavrov nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Švedske An Linde.

Pritom je dodao da ta militaristička retorika i vojne pripreme u Ukrajini ne nailaze na bilo kakvu principijelnu ocenu Zapada.
Lavrov je dodao da je Moskva spremna za dijalog sa Zapadom, ali je poručio da Rusija nikome neće dozvoliti da narušava nacionalne interese zemlje u svetlu konstantnih provokacija NATO-a.
„Vidimo šta se dešava. Ali, uveravam vas, nikada nećemo dozvoliti da se naši legitimni nacionalni interesi povređuju na bilo koji način. Imamo sve da to obezbedimo“, poručio je ruski ministar.
Ranije je Lavrov izjavio da se Zapadu ne dopada stabilan razvoj Rusije i to što jača pozicije na međunarodnoj sceni, zbog toga i pokušavaju da na svakakve načine vrše na nju pritisak, između ostalog sankcijama i informativnim provokacijama.
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
RUSIJA
„Da im ne padne na pamet“: Putin podsetio Zapad na crvene linije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala