- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istina o Jokiću nije onakva kakvom se čini

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić u duelu sa Filadelfija 76ersima
Nikola Jokić u duelu sa Filadelfija 76ersima - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Debakl Denver Nagetsa protiv oslabljenih Filadelfija 76ersa pao je u drugi plan zbog sukoba trenera Majkla Melouna sa sudijama, ali i reakcije i potencijalne povrede Nikole Jokića zbog koje navijači u Koloradu strepe. Šta se tačno desilo objašnjeno je posle meča.
Jokić je fantastično počeo duel sa 76ersima, koji su igrali bez Džoela Embida i Bena Simonsa, dva najbolja igrača, ali je onda stao.
Na poluvremenu je imao 27 poena, a na kraju 30. Loše veče Nagetsa kulminiralo je sukobom Melouna sa sudijama, zbog čega je isključen sredinom treće četvrtine, ali i potencijalnom povredom Jokića.
Navijači Denvera bili su vidno zabrinuti kada je centar iz Sombora u jednom trenutku napustio teren i zaputio se ka svlačionici dok se držao za ručni zglob.
Ipak, razlog izlaska nije bila povreda, a istina je izašla na videlo tek posle utakmice.
„Nikola je došao da vidi šta je sa mnom, da li sam dobro. I dalje nisam. Izvinio bih se sudiji i pomoćnom treneru, nisam hteo da budem izbačen, ali mi nije bilo jasno šta se dešava na terenu. Ali, dobro...“, rekao je Meloun posle meča i dodao:
„Koliko ja znam, sa Nikolom je sve u redu“.
U međuvremenu se oglasio i jedan od najpoznatijih novinara iz Denvera Harison Vind, koji je istakao da je moguće da Jokić propusti narednu utakmicu.
Nagetsi imaju takozvani „bek-tu-bek“ i u petak uveče igraju protiv Čikago Bulsa, kada će biti poznato koliko je ozbiljna potencijalna povreda povremenog reprezentativca Srbije.
„Jokić je udario zglob sredinom utakmice. Držao se za njega tokom drugog poluvremena. Nije ništa ozbiljno, ali me ne bi čudilo da se nađe na spisku povređenih sutra pred utakmicu sa Čikagom. Ako ga zglob bude boleo, moguće je da dobije slobodno veče“, naveo je Vind.
Srpski košarkaš je na konferenciji posle meča potvrdio da je u svlačionicu otišao samo kako bi „proverio da li je sve u redu sa trenerom (Melounom)“.
Pomena povrede nije bilo, a Nikola je dodao i da je zahvalan treneru na zalaganju za svoje izabranike.
„Naravno, cenim to. On je veoma emotivan, veoma je uključen u utakmicu i to obožavam“, jasan je bio aktuelni MVP NBA lige.
Bjelica se razgoropadio uz „čudovište“ /video/
Sukob na treningu Partizana?; Mijailović: Pokušaji destabilizacije i plasiranje laži
Jokićev saigrač povredio Dončića – Dalas mora bez Slovenca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala