- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovićeva organizacija se oglasila o slučaju nestale Kineskinje

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Unija teniskih profesionalaca (PTPA), organizacija koju je pokrenuo Novak Đoković, oglasila se povodom slučaja nestale kineske teniserke Šuai Peng.
Đoković je prethodno već govorio o zabrinjavajućoj situaciji sa Peng, a sada se oglasila i njegova organizacija, koja zastupa prava velikog broja tenisera i teniserki.
PTPA se zalaže za nezavisne dokaze koji bi potvrdili bezbednost i lokaciju VTA igračice, Peng Šuai. Ne postoji ništa bitnije za nas od zdravlja, bezbednosti i blagostanja igrača“, navodi se u saopštenju.
Podsetimo, 35-godišnja kineska teniserka, dvostruka Grend slem šampionka, početkom novembra je optužila bivšeg vicepremijera Kine Džanga Gaolija za seksualno zlostavljanje, nakon čega joj se izgubio trag.
Kineska teniserka Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
SPORT
Nestala teniserka – svet strepi, Kina „šapuće“; Đoković: Šokiran sam
Na društvenim mrežama je pokrenuta akcija „GdeJePengŠuai?“, oko čega su se oglasili praktično svi poznati teniseri i teniserke – uključujući i Novaka, Endija Marija, Stena Vavrinku, Serenu Vilijams, Naomi Osaku i mnoge druge.
„Moramo da se ujedinimo i da budemo spremni da uradimo nešto ukoliko ceo svet ne dobije neoborive dokaze o tome da je sve u redu sa Peng“, dodaje se u saopštenju.
U međuvremenu, jedan kineski državni medij je objavio pismo koje je navodno Peng poslala prvom čoveku VTA Stivu Sajmonu, ali je usledio hitar odgovor u kojem se navodi da je taj i-mejl samo povećao zabrinutost o stanju kineske teniserke.
Zemljaci je vređaju zbog izgleda, a ona se zaljubila u Srbiju /foto/
Novakov urlik šokirao kolege: „E, baš ovako...“ /video/
Đokovićev džentlmenski poziv za poslednji obračun
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala