- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Velika Britanija na granicu Poljske i Belorusije šalje vojne inženjere

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMigranti na belorusko-poljskoj granici
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Velika Britanija će na granicu Poljske i Belorusije, gde se nalazi nekoliko hiljada migranata koji se nadaju da će ući u države EU, poslati četu vojnih inženjera, saopštio je ministar nacionalne odbrane Poljske Mariuš Blašak nakon razgovora sa kolegom iz Velike Britanije Benom Vilisom.
Blašak je pojasnio da se tokom prethodnog sastanka, koji je održan krajem oktobra u Briselu, Vilis zainteresovao na koji način Velika Britanija može da pruži podršku Poljskoj.
„Predloženo je da Velika Britanija pošalje u Poljsku četu vojnih inženjera kako bi podržala naše inženjere i već 11. novembra došla je grupa obaveštajaca u Poljsku koja je nekoliko dana boravila na granici i razgovarala sa našim vojnicima“, rekao je ministar nacionalne odbrane Poljske.
On je dodao da će uskoro u Poljsku doći četa vojnih inženjera iz Velike Britanije koja će zajedno sa poljskim vojnicima čuvati privremenu ogradu koja je izgrađena na poljsko-beloruskoj granici, a „koja čuva bezbednost Poljske i država Severnoatlanskog saveza".
Blašak je izrazio nadu da će britanski vojni inženjeri doći u Poljsku u novembru i biti raspoređeni na poljsko-beloruskoj granici. Britanci će imati zadatak da popravljaju privremenu ogradu i da održavaju saobraćaj pored ograde i na prilazu zgradi.
Zbog nekoliko hiljada migranata koji se nalaze na belorusko-poljskoj granici, Poljska je pojačala obezbeđenje u tom regionu, grupisala vojsku i zaustavlja ilegalne migrante da uđu na teritoriju zemlje.
Podsetimo, 16. novembrasu migranti na belorusko-poljskoj granici pokušali da probiju ogradu, na šta je policija upotrebila vodene topove, dimne bombe i suzavac. Migranti su odgovorili bacanjem kamenica.
Migranti na belorusko-poljskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SVET
Nemirna noć: Manje grupe migranata pokušale da pređu poljsku granicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala