- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski dronovi „Orion“ sa raketama „Vihor“ spremni za izvoz

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDron "Orion"
Dron Orion - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Strani partneri su zainteresovani za kupovinu ruskih dronova „Orion“ sa raketama, rekao je Sputnjiku izvor u vojnoj industriji.

„Od leta ove godine strani kupci iz država bliskog i daljeg okruženja poslali su pet zahteva za isporuku bespilotnih letelica ‘Orion’ naoružanih vođenim raketama „Vihor M“, pojasnio je sagovornik.

Ranije je kompanija „Kronštadt“ saopštila da su završeni svi radovi na kopnu i testiranja dronova „Orion E“ sa raketama „Vihor“ i da sledi testiranje leta sa ispaljivanjem raketa.
„Orion“ pripada klasi srednje visokih jurišnih bespilotnih letelica velikog dometa. Maksimalna poletna masa im je 1.150 kilograma, brzina krstarenja 200 kilometara na sat, maksimalna visina leta je sedam kilometara, a letelica se može nalaziti u vazduhu do 24 sata. Maksimalna masa borbenog opterećenja drona je 200 kilograma.
Grupa kompanije „Kalašnjikov“ je proizvela rakete „Vihor M“ za jurišne helikoptere Ka-52. Maksimalna brzina im je 610 metara u sekundi, opseg primene 800-10.000 metara, dok je visina primene 10-4.000 metara. Raketa „Vihor“ može da probije dinamičku zaštitu homogenog oklopa debljine 750 milimetara.
Bespilotnый letatelьnый apparat (BPLA) Orion-Э na vыstavke «Armiя Rossii – zavtra» v ramkah IV Meždunarodnogo voenno-tehničeskogo foruma «Armiя-2018» v Kubinke - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
Ruske bespilotne letelice na izložbi u Dubaiju: Budućnost su dronovi s veštačkom inteligencijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala