- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predlog novih mera u Crnoj Gori: Kovid potvrde obavezne u zdravstvu, prosveti, vojsci i policiji

© Sputnik / Boban NovovićRed za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici
Red za vakcinaciju ispred Muzičkog centra u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Ukoliko Vlada Crne Gore prihvati preporuku Instituta za javno zdravlje, za petnaestak dana, bez kovid potvrde na posao neće moći zaposleni u zdravstvu, prosveti, vojsci i policiji.
Uvođenje obavezne kovid potvrde, u tom slučaju, važilo bi za kompletnu javnu upravu, a o usvajanju preporuke Instituta za javno zdravlje odlučuje Vlada.
„Do prvog decembra je dat rok da se obavi vakcinacija da bi zaposleni u javnom sektoru i generalno građani imali vremena da sprovedu vakcinaciju“, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.
U ovom momentu broj vakcinisanih nije dovoljan da bi se zaustavilo dalje širenje virusa, zbog toga su potrebne nove mere poput uvođenja nacionalne kovid potvrde. Kako izveštava RTCG, ukoliko se ove preporuke usvoje bez kovid potvrde neće biti moguće da se uđe ni u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore u kojima delatnost obavlja više od tri preduzetnika.
„Nije to nešto što mi u Crnoj Gori izmislili, to su razvijene zemlje Evrope uvele, nema razloga na osnovu studija da se ove mere i kod nas ne uvedu i mogle bi dati rezultat i sačuvati nas od nastavka agonije“, istakao je Galić.
Za sada su u Crnoj Gori obavezne kovid potvrde za ulazak u ugostiteljske objekte, za prisustvo predstavama i sportskim dešavanjima kao i prilikom posete Božićnom pazaru u Podgorici.
Ovog vikenda najavljuje se intenzivna kontrola inspekcije i policije kako bi utvrdili da li građani imaju ove potvrde u kafićima i restoranima. Proveravaće da li se i uprkos zabranama organizuju svadbe.
Zatvaraju se kafići na Cetinju - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
REGION
Nove mere na snazi u Crnoj Gori
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala