- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački ambasador podržava učešće Ukrajine u sertifikaciji „Severnog toka 2“: Čuti i druge strane

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTabla na zgradi kompanije "Naftogas Ukrajine" u Kijevu
Tabla na zgradi kompanije Naftogas Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Ambasador Nemačke u Moskvi Geza Andreas fon Gajr smatra da je učešće Ukrajine u sertifikaciji operatora „Severnog toka 2“ ispravno, ali je podsetio da Kijev nema pravo veta po tom pitanju.

„Smatram da je ispravno što će se čuti i drugi glasovi i što je to moguće za ukrajinsku stranu. Ali ne bi trebalo da dođe do nesporazuma: Ukrajina nema pravo veta, a to je važno, jer analizu i procenu u procesu sertifikacije sprovodi nezavisni regulatorni organ Nemačke, a ne druge strane“, precizirao je ambasador.

Ranije je direktor ukrajinskog „Naftogasa“ Jurij Vitrenko saopštio da će kompanija učestvovati u proceduri sertifikacije operatora gasovoda „Severni tok 2“ (kompanija „Nord strim AG“).
Nemački regulator potvrdio je da će ukrajinske kompanije „Naftogas“ i „Operator gasno-transportnog sistema“ moći da učestvuju u sertifikaciji operatora gasovoda „Severni tok 2“, ali da neće imati pravo veta.
Podsetimo, nemački regulator (Federalna agencija za mreže) obustavio je sertifikaciju kompanije „Nord strim 2 AG“, kao nezavisnog operatora gasovoda „Severni tok 2“. Proces će biti nastavljen kada „Nord strim 2 AG“ formira nemačku filijalu koja će se ponovo prijaviti za sertifikaciju.
Premijer Poljske Mateuš Moravecki - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
RUSIJA
Poljski premijer poziva Nemačku: Zaustavite „Severni tok 2“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala