- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Tehnološki sve spremno za pokretanje „Severnog toka 2“, ali to zavisi od sertifikacije

© Foto : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Gasovod "Severni tok 2"
Gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je tehnološki sve spremno za pokretanje gasovoda „Severni tok 2“, ali je istovremeno apelovao da se ne nagađa o datumu pokretanja projekta i da se ne meša u rad regulatora.

„Nagađanje o datumu sada je nezahvalan posao i ne bismo želeli to da radimo. Niko ne može i ne bi trebalo da se meša u rad regulatora. Kompanija ispunjava sve birokratske formalnosti kako bi se realizovala ta procedura sertifikacije, a onda samo treba čekati da se to desi. Tehnološki je sve spremno. Dalje sve zavisi od ispunjavanja formalnosti povezanih sa sertifikacijom“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kada mogu početi isporuke gasa preko „Severnog toka 2“.

Takođe je još jednom ponovio da je „Gasprom“ isporučivao i isporučuje Evropi tačno onoliko gasa koliko od njega traže u okviru uslova koje predviđaju ugovori.
Podsetimo, nemački regulator (Federalna agencija za mreže) obustavio je sertifikaciju kompanije „Nord strim 2 AG“, kao nezavisnog operatora gasovoda „Severni tok 2“. Proces će biti nastavljen kada „Nord strim 2 AG“ formira nemačku filijalu koja će se ponovo prijaviti za sertifikaciju.
Ranije je agencija „Rojters“, pozivajući se na izvore u vladi Nemačke, saopštila da bi obustavljanje procesa sertifikacije moglo dovesti do toga da puštanje gasovoda u rad bude odloženo do marta 2022. godine.
Gasovod u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
RUSIJA
Zaharova: Nadamo se da se rokovi za sertifikaciju „Severnog toka 2“ neće promeniti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala