- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ković: NATO opkolio Srbiju, čuva nas pravoslavna Rusija | Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Već tri decenije ratuje se politikom sećanja — 1991. JNA ušla u Vukovar, a Hrvatska obeležila ovaj dan Kolonom sećanja. Redžep Tajip Erdogan dobio od koalicionog partnera mapu turskog sveta koji obuhvata deo teritorije Rusije ali i Balkan. Sjedinjene Države prete sankcijama onome ko se povuče iz državnih institucija BiH.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovarali smo sa prof. dr Milošem Kovićem, istoričarom. Pitali smo ga da li može da se prekine „rat politike sećanja“? Da li su Erdoganove ambicije da postane lider turkofonog sveta realne? Koliko su dometi pretnji američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da će SAD sankcionisati jednostrano povlačenje iz državnih institucija BiH? Koji su zapadni partneri najmanje loši za Srbiju?
Da li bi početak kraja migrantske invazije na Poljsku mogao da znači da će se migranti ponovo vratiti staroj ruti preko Balkana, tj. preko Srbije i BiH? Kome je i zašto cilj da ga otera sa Filozofskog fakulteta u Beogradu?
Od četvrtka do četvrtka Miloš Ković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala