- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Goraždevac dobija novi vrtić, položen kamen temeljac /foto/

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuPoložen kamen temeljac za novi vrtić u Goraždevcu
Položen kamen temeljac za novi vrtić u Goraždevcu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
U Goraždevcu, u opštini Peć na Kosovu i Metohiji, položen je kamen temeljac za novi vrtić. Ova predškolska ustanova, koja se gradi na crkvenoj zemlji, prostiraće se na površini od 460 metara kvadratnih i moći će da primi 60 mališana. Njen završetak očekuje se na proleće sledeće godine.
Kamen temeljac je položila pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem i predsednikom Privremenog organa opštine Peć Milošem Dimitrijevićem.
Vrtić će imati dve smeštajne jedinice — za jaslenu grupu i grupu dece od dve do sedam godina. Radove finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ukupna vrednost projekta iznosi 36 miliona dinara.
© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuVrtić se gradi na crkvenoj zemlji, prostiraće se na površini od 460 metara kvadratnih i moći će da primi 60 mališana.
Položen kamen temeljac za novi vrtić u Goraždevcu - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Vrtić se gradi na crkvenoj zemlji, prostiraće se na površini od 460 metara kvadratnih i moći će da primi 60 mališana.
„Ova sredina dugo čeka jedan ovakav objekat, zaslužila ga je. Čestitam predsedniku, preosvećenom vladiki i svim porodicama na ovom objektu koji danas počinje sa izgradnjom. Ovo nije običan kamen temeljac, danas smo uz blagoslov vladike položili kamen temeljac za objekat koji ima veliku simboliku i simbolizuje napredak, simbolizuje bolji život, podmladak“, navela je Stojkovićeva.
S obzirom da se radi o povratničkom mestu, da osim škole, u kojoj se izvodi pripremni predškolski program, ne postoje drugi objekti koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja stanovnika i sve većeg broja dece, Vlada Srbije je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju izdvojila sredstva za izgradnju ovog vrtića.
Vladika Teodosije istakao je da se eparhija zajedno sa svojom državom trudi da doprinese opstanku i životu na Kosovu i Metohiji.
„Obnavljamo crkve, obnavljamo domove, evo danas ovde je postavljen kamen temeljac za obdanište, za najmlađe. To je znak da će se deca ovde rađati, da će se ovo selo obnavljati i da ćemo u budućnosti biti ono što smo i sada i što smo i bili“, istakao je vladika.
Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević rekao je da moramo da podržimo život kako bismo mogli da opstanemo na ovim prostorima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
„Imati crkvu i državu Srbiju uz sebe je veliki blagoslov i naš narod koji živi ovde trebalo bi da bude svestan koliko je to važno za našu dalju borbu i život svih nas“ poručio je Dimitrijević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala