- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje iz Nemačke: Veliki problem što „Severni tok 2“ neće raditi celu zimu

© Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2"
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Ministar privrede nemačke pokrajine Saksonija-Anhalt Sven Šulce upozorio je na negativne posledice obustavljanja sertifikacije operatora gasovoda „Severni tok 2“ – kompanije „Nord strim 2 AG“.
Kako ističe, ova odluka nemačkog regulatora može da dovede do porasta cena i gubitaka u proizvodnji.

„Vidim veliki problem u tome što 'Severni tok 2' neće raditi celu zimu, što se sada sigurno zna“, istakao je Šulce tokom pres-konferencije u Magdeburgu.

Prema rečima člana nemačke desničarske stranke „Alternativa za Nemačku“ Alberta Brajningera, odluka o obustavljanju sertifikacije može imati političke razloge i nemački regulator možda želi da dobije na vremenu do formiranja nove vladine koalicije.
„Nije sve tako jednostavno, teško je reći koja komponenta će preovladati – politika ili nemačka birokratija. Verovatno je regulator našao razlog da odbije sertifikaciju. Koalicija još nije formirana, a regulator želi da dobije na vremenu dok to pitanje ne bude rešeno... Naravno, postoji i politička komponenta, taj projekat je bio politizovan od samog početka“, ističe Brajninger.
Pritom je dodao da ne vidi nikakve signale da će se odustati od „Severnog toka 2“ jer, kako ističe, u Nemačkoj postoje značajne snage koje su zainteresovane da se taj projekat što pre pokrene.
Podsetimo, nemački regulator (Federalna agencija za mreže) obustavio je sertifikaciju kompanije „Nord strim 2 AG“, kao nezavisnog operatora gasovoda „Severni tok 2“. Proces će biti nastavljen kada „Nord strim 2 AG“ formira nemačku filijalu koja će se ponovo prijaviti za sertifikaciju.
Gradilište gasovoda Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
RUSIJA
Nemački Zeleni: „Severni tok 2“ neće igrati ulogu ove zimske grejne sezone
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala