- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinci okrenuli naopako rusku zastavu – Bosanci hteli obračun jer su mislili da je srpska /video/

© AP PhotoFudbaleri i navijači Ukrajine na utakmici u Zenici protiv BiH
Fudbaleri i navijači Ukrajine na utakmici u Zenici protiv BiH - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Na utakmici između Bosne i Hercegovine i Ukrajine morala je da reaguje policija jer je na tribinama stadiona u Zenici umalo izbio incident između navijača dve reprezentacije zbog nesporazuma oko zastave.
Organizatori utakmice doneli su spornu odluku da ukrajinske navijače i „BH Fanatikose“ stave na gotovo istu tribinu.
Time kao da su tražili incident, a na kraju je do verbalnog i došlo u trenutku kada su Ukrajinci rusku zastavu, odnosno zastavu institucije predsednika Ruske Federacije, okrenuli naopako čime su želeli da vređaju Vladimira Putina.
Navijači Bosne i Hercegovine nisu to tako protumačili, oni su mislili da su Ukrajinci uneli srpska obeležja, pošto se srpska zastava dobija kada se boje ruske okrenu naopako, i to je umalo dovelo do fizičkog obračuna.
Oppšte je poznato da Ukrajinci u poslednjih nekoliko godina na svakoj fudbalskoj utakmici okreću naopako rusku zastavu i time vređaju „komšije“, međutim, Bosanci očigledno nisu bili upućeni i mislili su da se radi o provokaciji srpskim bojama...
Pripadnici organa reda brzo su se našli između dve grupe i veći incident je sprečen. Strasti su se smirile i do kraja susreta nije bilo problema na tribinama.

„Moji Bosanci doveli Bugarina za selektora...“

Inače, Srbija se kvalifikovala na Mundijal u Kataru, a povodom toga gost Sputnjika bio je rođeni Sarajlija Rade Bogdanović koji je komentarisao i neuspeh Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Bogdanoviću je bilo nejasno što su čelnici reprezentacije BiH doveli Bugarina za selektora, a opširnije o tome, ali i o mnogim drugim zanimljivostima pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Miloš je i sa povredom hteo da se bori za Srbiju, a za Sputnjik otkriva tajnu „Misterovih“ reči
Ukrajina poslala Srbiju na nemoguću misiju
„Ono o čemu mi je Osim pričao se neće desiti s Piksijem... A moji Bosanci – doveli Bugarina“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala