Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Delegacija Sankt Peterburga položila vence na grob patrijarha Irineja i sastala se sa Dačićem

© Tanjug / RADE PRELICZoran Radojičić i Alekndar Beglov polažu cveće na grob patrijarha Irineja
Zoran Radojičić i Alekndar Beglov polažu cveće na grob patrijarha Irineja - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov položili su danas vence na grob patrijarha Irineja u kripti Hrama Svetog Save.
Pre polaganja venaca, delegacija Sankt Peterburga koju je predvodio gubernator, u prisustvu zvaničnika grada i ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka obišli su Hram.
Takođe, prethodno su Radojičić i Beglov položili cveće na spomenik „Zašto“ u Tašmajdanskom parku, koji je podignut u znak sećanja na stradale radnike RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine.
Beglov je ranije danas u okviru trodnevne zvanične posete Beogradu sa gradonačelnikom položio vence na spomen-obeležje oslobodiocima Beograda, spomeniku Večna vatra, Crvenoarmejcu i spomen groblju Ruski nekropolj na Novom groblju.

Sastanak sa Dačićem

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas rusku delegaciju na čelu sa gubernatorom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom, koja boravi u Beogradu povodom otvaranja biste Aleksandra Nevskog u porti Crkve Aleksandra Nevskog, a s obzirom da se ove godine obeležava 800. godina od rođenja ruskog vojskovođe i sveca Ruske crkve i SPC.
Dačić je poželeo dobrodošlicu Aleksandru Beglovu u njegovoj prvoj poseti Srbiji, a ruskoj delegaciji uspešan rad i boravak u Beogradu, navodeći da je saradnja sa regionima Ruske federacije ispod potreba i mogućnosti obe strane, te da je treba intenzivirati i uspostaviti razmenu delegacija na svim nivoima sa različitim gradovima Ruske Federacije.
Istakao je da Narodna skupština i poslanici koji predstavljaju različite delove naše zemlje podržavaju upravo jačanje ovih regionalnih veza.
Beglov se saglasio sa Dačićem, te rekao da je cilj posete ruske delegacije upravo realizacija brojnih kulturnih i poslovnih aktivnosti iz Sporazuma o saradnji Sankt Peterburga i Beograda koji je nedavno potpisan.
Među članovima delegacije su bili i potpredsednik Državne dume Ruske Federacije Aleksandar Babakov, predsednik Skupštine Sankt Peterburga Aleksandar Beljski, predsednik Odbora za spoljne poslove Sankt Peterburga Jevgenij Grigojev, kao i namesnik Lavre Aleksandra Nevskog, episkop Kronštadski Nazarije.
Sa srpske strane sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, preneo je Tanjug
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SRBIJA
„Sankt Peterburg je uvek tu za vas“: Poruka ruskog gubernatora koji je stigao u Beograd /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala