- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Cijene stanova u Crnoj Gori porasle za 36,3 odsto u odnosu na prošlu godinu

CC0 / Pixabay/Martina Kouřílková / Budva
Budva - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1.182 eura.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori, u trećem kvartalu ove godine, iznosila je 1.194 eura i manja je za 3,2 odsto u odnosu na drugi kvartal tekuće godine, dok je za 36,3 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2020.
To pokazuju preliminarni podaci na sajtu Monstata.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1.182, u primorskom regionu 1.385, u središnjem regionu 628, dok je u sjevernom regionu ta cijena novogradnji iznosila 1.250 eura.
"Direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u III kvartalu 2021. ima učešće prosječne cijene kvatratnog metra stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na isti period prethodne godine", pojasnili su iz Monstata.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji "privredna društva" u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1.203 eura, dok je u kategoriji "solidarna stambena izgradnja" iznosila 550 eura.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala