Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vesić objavio kada će biti postavljena novogodišnja rasveta u Beogradu i ko će pevati za doček

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPostavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu
Postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će novogodišnja rasveta biti uključena oko 1. decembra u 10 gradskih opština, a u prigradskim oko 5. decembra, a da će tu ostati do Sretenja odnosno, do Dana državnosti.
Prema njegovim rečima, do sada je od 123 ulice okićeno 53.
„Beograd ima jednu od najboljih novogodišnjih rasveta u ovom delu Evrope i srećni smo zbog toga, jer to pokazuje da kao grad napredujemo, a uvek je dobro da grad bude okićen za novogodišnje praznike“, rekao je Vesić gostujući na TV Pink, prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.
Vesić je rekao da uključivanje novogodišnje rasvete znači početak manifestacije „Beogradska zima“, koja sadrži veliki broj programa za decu kao što su Trg bajki ispred opštine Zvezdara, zatim program u Parku vojvode Vuka.
Dodao je da će biti održani i programi u centrima svih prigradskih opština, a u centru, pored klizališta koje se već tradicionalno nudi, biće organizovan i doček Nove godine.
Podsetio je da građane u samoj novogodišnjoj noći očekuje spektakl na platou ispred Doma Narodne skupštine.
„Pevaće tri naše velike zvezde, Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović. Osim toga, 30. decembra će na Slaviji biti organizovano veče za mlađe, a već 1. januara nas očekuje manifestacija „Ulica otvorenog srca“', kako u Svetogorskoj tako i u svim drugim delovima grada, jer „Ulicu otvorenog srca“ organizujemo u svih 17 gradskih opština“, rekao je Vesić.
Prema njegovim rečima, ove godine očekuje nas bogat novogodišnji doček, a kako će on biti organizovan zavisi od epidemioloških mera, što u ovom trenutku niko ne može da zna, ali dobro je da se broj zaraženih smanjuje.
„Mi smo kao grad poslednje dve godine uspeli da postignemo da javno zdravlje bude sačuvano, ali da se u isto vreme i radi. Jedini smo grad u Evropi u kojem je prošle godine održan Džez festival, jedini grad u kome je organizovan filmski festival i koji mogu da posete turisti. Lako je doći do nas jer priznajemo sertifikate Evropske unije“, rekao je Vesić.
Istakao je da je Beograd grad koji živi od turizma i da je zato važno da se mera između čuvanja javnog zdravlja i toga da ugostitelji rade održava i nadalje.
„Siguran sam da će mnogo, ne samo Beograđanki i Beograđana, već i ljudi iz regiona doći da dočeka Novu godinu u Beogradu“, zaključio je Vesić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala