- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati dogovorili uspostavljanje "Mosta veštačke inteligencije"

CC0 / Pixabay / Veštačka šaka
Veštačka šaka - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je sa ministrom za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju UAE Omarom bin Sultanom Al Olamom tokom koga su dogovoreni konkretni koraci intenziviranja saradnje u oblasti veštačke inteligencije.
Tokom sastanka dogovoreno je da između Republike Srbije i UAE bude uspostavljen "Most veštačke inteligencije" koji bi predstavljao stalni kanal za razmenu kadrova, istraživanja i privlačenje investicija u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.
Popović je pozvao ministra Al Olamu da poseti Republiku Srbiju.
Nenad Popović nalazi se u zvaničnoj poseti UAE i nakon sastanaka sa ministrom Al Olamom, nastavio je razgovore sa ministrom odbrane Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem o razvoju i primeni inovacija i novih tehnologija u odbrambenoj industriji.
Bilo je reči o razvoju sistema nacionalne sajber-bezbednosti, upotrebi kosmičkih tehnologija u odbrambene svrhe i primeni veštačke inteligencije u oblasti odbrane, prenosi portal Ekapija
Sagovornici su potvrdili spremnost za jačanje odnosa Republike Srbije i UAE u oblasti istraživanja i razvoja inovacija primenjivih u sferi bezbednosti.
Popović je istakao da dve zemlje imaju razvijenu saradnju u oblasti odbrane i izrazio uverenje da će ta saradnja biti dodatno unapređena u budućnosti.
On je posebno ukazao na visoke kompetencije srpskih inženjera koji su prepoznati u svetu po razvoju najsofisticiranijih rešenja u namenskoj industriji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala