- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan splet okolnosti – Srbija slavi u Albaniji uprkos porazu

© Foto : FSSFudbaleri Srbije do 19 godina (2021)
Fudbaleri Srbije do 19 godina (2021) - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Srbije do 19 godina plasirali su se u elitnu grupu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo uprkos porazu od Francuske od 2:1 na albanskom stadionu Egnatija arena, čime su iz takmičenja izbacili upravo Albance posle neverovatnog spleta okolnosti.
Srbija je jeste izgubila od Francuske u poslednjem kolu kvalifikacija, ali je prošla dalje, ispred Albanije, zbog bolje gol-razlike.
Uprkos kolapsu protiv Albanije u prethodnom kolu i primljenog gola u poslednjim minutima od Francuza, Orlići će ići u elitnu, poslednju grupu kvalifikacija zbog gol-razlike od 0 (5:5), naspram -2 Albanaca (5:7).
Dva gola pala su u prvom poluvremenu – Trikolore je u prednost u trećem minutu doveo Lum Čauna, a izjednačio je Ognjen Ajdar u 32.
Stvari su se dodatno zakomplikovale za izabranike Dejana Brankovića kada je mladi vezista Vladimir Miletić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 87. minutu utakmice.
Orlići su sa igračem manje davali sve od sebe da izdrže, sačuvaju bod i pokušaju da ne komplikuju situaciju u grupi, ali je Matis Albin u 94. minutu postigao gol za 2:1 za svoju ekipu.
© Foto : FSSFudbaleri Srbije do 19 godina u duelu sa Francuskom u Albaniji
Fudbaleri Srbije do 19 godina u duelu sa Francuskom u Albaniji - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Fudbaleri Srbije do 19 godina u duelu sa Francuskom u Albaniji
Pobeda nad Severnom Makedonijom od 3:1 nije bila dovoljna domaćinu turnira da prestigne Srbiju, jer je u prvom kolu doživeo debakl od Francuza od 4:0 i time uništio sopstvenu gol-razliku, pa ispao i pored istog broja bodova kao Srbija.
Srbija: Lukić, Despotovski, Petković, Subotić, Krsmanović, J.Mituljikić (od 69. Baždar), Miletić, Motika, N.Mituljikić (od 87. Kovačević), Lazetić (od 80. Hrstić), Ajdar. Selektor: Dejan Branković
Francuska: Lo Tutala, Zukru (od 72. El-Fatahi), Kamara, Dukure, Dijuf, Mihut (od 46. Pereira), Adelin (od 79. Bondo), Ba (od 46. Gurna.Daut), Virdžinijus (od 79. Eli-Vahi), Ablin, Čauna. Selektor: Lendri Šovan
Standings provided by SofaScore LiveScore
Tragikomičan potez Prištine: Traže kaznu za fudbalere Srbije
Heroj Srbije otkriva Sputnjiku: Teških godinu dana, ali se sve vratilo!
Ruski tragičar je ponovo preživeo isti košmar /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala